Härlig höstig köttgryta

Blev en välförtjänt hemmapluggsdag idag. 
Igår satt vi i skolan och pluggade i 11 timmar! :o Så ja, det är en välförtjänt hemmadag idag!
Har bland annat pluggat på min del inför redovisningen, handlat, tvättar en massa (just nu maskin 4 av 8. Gäller ju att passa på när man väl är hemma och vaken ;) Frågan är bara var jag ska hänga allt på tork...) och nu så står en köttgryta som doftar helt underbart på spisen. Kan det bli så mycket bättre? ;)
Jag som annars brukar vara tidsoptimist och tänka att jag ska hinna med en massa mer än vad som egentligen är möjligt, men idag har jag faktiskt hunnit med allt jag tänkt och lite till. :)
Hoppas bara den där köttgrytan blir god med, har aldrig gjort den innan. Men blir den god så kanske receptet hamnar här. Vem vet?
Kom i alla fall på ett julklappstips (tidigt, jag vet, men ändå). Har inga bra grytor att göra mycket mat i, typ köttgrytor, har bara små pluttegrytor. Så grytor och stekpannor i alla de former får jag komma ihåg att skriva på önskelistan till tomten i år. ;)
 
Ciao! <3

Du är allt jag har och allt jag ber om

Äntligen är det snart helg igen. Men först tre dagar till i skolan.
Magontet och illamåendet håller i sig, så längtar verkligen till nästa fredag när kursen är slut! Äntligen! Känns som om denna kursen hållit på i all oändlighet...
Men, idag slutar vi tidigt - redan vid 4. Så därför är planen att innan jag kör hem från bussen ska jag köpa lite mer garn och sen simma. Får se om det blir en eller två kilometer, beror på hur mycket ro jag har till att träna idag. Men minst en kilometer iaf. :)
Nu ska jag snart hoppa på bussen, så ha det fint idag allihopa!

Ciao! <3

Busstankar...

Sitter på bussen och sitter som vanligt och tittar på allt och ingenting. Och just idag råkade jag få en av de bakåtvända platserna, vilket innebär att jag kan se flera av de andra medpassagerarna. Och det är när jag sitter och tittar som jag upptäcker att nästan inga andra använder bälte. Det är bara jag och en till, vad jag kan se härifrån. Och på första plats efter bakdörren sitter två som skulle kunna vara en mamma och hennes barn, inte ens barnet har bälte! Och det är detta som gör mig så arg; varför är det (ofta) så noga att använda bälte i bil, men så fort man hamnar på en buss så försvinner plötsligt det måstet?
En vuxen människa som väger 75 kg väger i en krock i 50km/h 3000 kg och i en krock där hastigheten är 100km/h 12800 kg. Hur tänker man då när man inte tar på sig bältet? Det kan faktiskt rädda både sitt eget och andras liv. För let's face it, skulle bussen krocka nu så om jag inte dör av krocken så skulle jag troligen bli krossad till döds, även om jag använder bälte eftersom idioterna kommer flyga framåt.. Så fine, du behöver inte använda bälte om det är så att du inte är rädd om ditt eget liv, men jag är rädd om mitt. Och jag är säker på att alla föräldrar är rädda om sina barn. Så använd bältet! Om inte för din egen skull, så för för alla andras!

xoxo!